Interreg V-A Románia - Magyarország Program 8/b beruházási prioritás - Rendezvények generálása vállalkozások alapítása érdekében

A Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és az Arad Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös pályázatot nyújtott be az Interreg V-A Románia-Magyarország Programon belüli 8/b beruházási prioritás keretén belül.

 Rendezvények generálása vállalkozások alapítása érdekében

Az ötlet egy ingatlanhasznosítással foglalkozó projekt, amely egy közös online felület segítségével segíti a határ két oldalán működő vállalkozásokat. A projekt valós vállalkozói igényekre alapul, hiszen a magyar-román határ mindkét oldalán sok olyan vállalkozás működik, akik keresik a megfelelő infrastruktúrát. Mivel telephelyfejlesztéssel kapcsolatban mindkét országban várhatóak támogatások, így egy jó alapja lehet a vállalkozások telephelyének felkutatását szolgáló magyar-román program megvalósítása.
A projekt lényege az, hogy a határmenti településeken feltérképezésre kerülnek a szabad ingatlanok és egy közös online felületen bemutatásra kerülnek. Az online felületen lehetne információkat és konkrét ajánlatokat igényelni az egyes ingatlanokkal kapcsolatban regisztrációval és regisztráció nélkül. Regisztrációval nagyobb adattartalom érhető el, regisztráció nélkül csak az általános adatok tekinthetők majd meg.
Az ingatlanok hasznosítása mellett a vállalkozások kapcsolatépítésre és egyéb hasznos információk megszerzésére is hasznosíthatnák az internetes felületet.
A projekt lebonyolítása alatt a román partnerrel közös rendezvényeket és közös ingatlan bejárást tervezünk, amely a kereslet és a kínálat feltérképezésére fog szolgálni.
A szabad ingatlanok felkutatásával elsősorban a nemzetközi kapcsolatokat kívánjuk segíteni, azonban mindkét félnek a saját célcsoportját is ki lehet elégíteni ezen projekttel.
Békés megyében a Vállalkozásfejlesztési Alapítvány lenne a lebonyolító szervezet, akinek profiljába vág a telephelyek vállalkozóknak történő kiajánlása, hiszen még konkrét finanszírozási lehetőségeket is fel tud ajánlani az esetleges ingatlan vásárlásokhoz.
A projekt eredményei között az alábbiakat lehet bemutatni: 150 ingatlan feltérképezése, 50 konkrét érdeklődés regisztrálása, 12 rendezvény lebonyolítása, 360 résztvevő regisztrálása, 1 weboldal kialakítása. Emellett a BMVA telephelye úgy fel lesz újítva, hogy tudjon fogadni partnereket, befektetőket és érdeklődőket.

A projekt időtartama 24 hónap, amelyből az első 12 hónap az adatbázis kiépítése lesz, vagyis ennyi idő alatt fel kell térképezni a területet és ki kell építeni a weboldalt és az adatbázist.

 

 Database Expert

 Legal Services

 Opening Event

 IT Equipments 

 Financial Management 

 PR Film 

 Website Development 

 Promotional Services 

 Office Renovation 

 Elaboration of Study 

 Tent and furniture 

 Car aquisition 

 Public procurement services 

 Organization of professional events 

  

 Partnerség egy jobb jövőért!

Fel